Trening kulinarny

PRACOWNIA KULINARNA

– BHP – ogólne zasady w pracowni kulinarnej oraz podczas produkcji żywności,

– dokonywanie zakupów i ich przechowywanie,

– higiena osobista podopiecznych w pracowni kulinarnej,

– właściwa organizacja stanowiska pracy i dobór odpowiednich narzędzi pracy,

– obróbka wstępna warzyw, owoców, grzybów i nasion strączkowych,

– sporządzanie potraw z mleka i przetworów,

– sporządzanie dań garmażeryjnych,

– sporządzanie wywarów,

– sporządzanie zup,

– sporządzanie potraw z mąki,

– sporządzanie potraw z kasz,

– sporządzanie potraw półmięsnych,

– sporządzanie potraw z mięs,

– sporządzanie potraw z podrobów,

– sporządzanie potraw z podrobów,

– sporządzanie potraw z drobiu,

– sporządzanie potraw z ryb,

– sporządzanie wypieków cukierniczych,

– sporządzanie napoi ciepłych i zimnych,

– sporządzanie surówek i sałatek,

– sporządzanie i planowanie zestawów obiadowych codziennych i tygodniowych,

– ocena organoleptyczna sporządzonych potraw,

– przygotowywanie posiłków na imprezy okolicznościowe, odbywające się w ośrodku,

– nauka obsługi maszyny do mycia naczyń,

– czynności porządkowe codzienne i okresowe w pracowni kulinarnej,

kuchnia3tak przygotowujemy nasze potrawy …

 kuchnia5 

kuchnia6

kuchnia7

a tak Was ugościmy 🙂

Kalendarz

Marzec 2017
P W Ś C P S N
« Lut    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031